tiistai 29. toukokuuta 2012

Tyttöjen kuulumisia

No on sit käyty näyttelyissä ja agilitykioissa. Tampereen näyttelyssä molemmat saivat EH:n ja mukavat arvostelut. Tuomarina oli John Walsh Jr. Todella mukava tuomari.

Laran arvostelu:
Nice young bitch. Goog leugth of neck. Correct bite. A bit eye for me. Over wel a very good type.

Hipun arvostelu:
young bitch. Still developing. Correct bite. Head is a little rough for me. Good leugth of neck. Prefer more augulation in front, enough in near. Needs to seattle on movement.


Tamskin iltakisat olivat lempäälässä ja minä ja heidi sitten mentiin yhteiskyydillä sinne. Ensimmäiseltä radalta tuli yliaika nolla, mutta se riitti kolmanteen sijaan. Rata oli haastava ja eniten minua jännitti se keinu, mutta Lara meni sen todella hienosti, kun olimme kotona sitä harjoitelleet.
No sitten oli aika lähteä poriin näytelmiin ja sinänsä harmittaa, että lähdettiin sinne tiukan tuomarin luo, kun olisi ollut myös agilitykisat. No kummatkin saivat EH:n ja päätin, että nyt saa hetkeksi riittää näyttelyiossä käyminen ja aletaan molempien kanssa enemmän panostamaan tuohon agilityyn. Porissa tuomarina oli Nebojsa Savicic.

Laran arvostelu:

Medium strong, medium size, correct head, topline is not strong enough, correct angulation, moving must the better.

Hipun arvostelu:
Medium strong, correct head, good temperament, good coat, good colour, moving must the better.

20.5 meillä oli sitten taas Laran kanssa agilitykisat, jotka järjesti Takut ja ne oli tampereella. Laran ensimmäiset ulkoisat ja tuumin, että miten meillä vauhtia riittää, mut Larahan yllätti mut vauhdilla täysin.
Ensimmäinen rata eli D-rata oli todella helppo ja ajttelin, että jes nyt meille tulee ensimmäinen Luva, mut joo eipä tullutkaan. Lara päätti sitten tai itse ohjasin koiran huonosti ja lara meni ohi pituuden. Loppu suoralla en ohjannut tarpeeksi hyvin koiraa ja lara ohitti toisen esteen jos taas tuli vitonen taas, no tässä vaiheessa jotenkin luovutin ja koira aavisti sen ja ohitti puomin, jonka seuraksena kolmas vitonen ja hylky. No tässä taas nähtiin kuinka helppo oli rata. Meitä shelttejä oli tässä radalla seitsemän vai kahdeksan ja kukaan ei saanut puhdasta rataa eli ei se sittenkään niin helppo ollut.

Toisella radalla eli F-rata, joka oli hyppy rata. Katselin kun minit menivät rataa ja suurin osa sai hylyn. Tuumin sitten siinä, että joo meillä ei ole mitään saumaa saada puhdasta rataa. Lähdin väärällä asenteella ja koirahan sen huomasi. Alku radasta meni hyvin, mutta sitten tultiin kepeillä ja aloin ohjaamaan laraa toiselta puoleta enkä siltä puolelta missä oon aina ollut niin lara harppas yhden välin ohi, josta vitonen meille. no siinä kohtaa olin että ihan sama ja ohjasin koiran vaan loppuun ja no keinunhan lara päätti hypätä sivusta josta aitomaattisesti hylky. No ei siinä sitten mitään. Koira teki parhaansa itse säädin ja menetin toivoni.

Vika rata oli sitten itävaltalaisen tuomarin rata eli E-rata ja se oli aika vaikea kanssa. Poikaystäväni sanoi tässä kohtaa, että nyt sitten teet parhaas ja nolla radan. No minähän tuumasin, että katsoo nyt, teen parhaani. Aika oli 59 sekuntia. Eli ehti hyvin ottaa kontaktit ja kepit. No Me sitten laran kanssa lähdettiin suorittamaan rataa. Meinasin itse unohtaa kokajan radan, mutta me selvittiin siitä ja Lara kuunteli ja teki mitä pyysin ja meillehän tuli siitä puhdasrata mikä oli todella upeaa. No ei muuta kun jännitämään riittääkö aika ja tekee muut puhtaita ratoja. Lara ja minä oltiin ainoita, jotka sai puhtaan radan Ja ensimmäinen Luva tuli meille. Tultiin siis ensimmäisiksi ja toiseksi tuli kanssa sheltti-tomu.

No nyt odotellaan vaan uusia kisoja ja ilmoitin Hipunkin ensimmäisiin kisoihin. Katsoo miten meidän käy hipun kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti